luni, 21 octombrie 2013

Nebunie, curaj sau pasiune?? SAU Fericirea suprema

Dupa multi ani de asteptat a venit si timpul meu. Visul mi s-a implinit mai repede decat ma asteptam cu o luna. Nu-i mult, dar cand astepti cu nerabdare ceva fiecare secunda ti se pare o vesnicie, fiecare sunet de toba iti aminteste cat mai este pana sa iti iei, fiecare postare citita iti reaminteste de scurtele momente petrecute pe 2 roti. Cateva minute adunate(asta de cand am luat permisul),2-3 motociclete calarite...Cam asta a fost experienta mea...pana acum 2 saptamani cand a venit YA.
Ce aveam:
§                   ->Bugetul maxim si tras de par cu tot cu echipament si acte...2500E. Bugetul alocat motocicletei cu tot cu acte pana la urma...2400E.(da cu virgula dar nu mi-am cumparat decat casca)
§                   ->Neaparat ceva sport. 
§                    ->Neaparat nu mai mare de 600. In ordine erau pe lista F4iS, R6, Gsx6R, ZX6R. Modele anterioare au fost asezate in aceasta ordine dupa mai multe discutii cu oameni care chiar au habar. Eram ferm convins ca o sa fie o Honda. Fiabila, docila, iertatoare, manevrabila...Toate inclinau spre ea.

Joi ora 14:50 primesc telefon si sunt anuntat ca o parte din banii imi sunt in cont. Eram inca la facultate...Au fost cele mai lungi 4 ore de laborator. 
Si incepe cautarea(mai intensa ca de cautat am caut de la inceputul lui Septembrie, salvand linkuri, facand print screen'uri in cazul in care expira anuntul). Filtrele aplicate au fost cele mai sus enumerate.  In jurul orei 18:00 imi moare telefonul. Ajung in fata Pc'ului mai mult alergand decat mergand. Foamea si oboseala dupa 12 ore de facultate disparusele subit asa ca m-am apucat din nou de caut. Gasesc cateva ok, dau telefoane si aranjez cateva intalniri pe sambata,specificand ca revin cu un telefon de confirmare. A doua zi lucram, vineri seara lucram deci sambata era singura zi libera. Nimic din ceea ce vedeam nu imi placea. La cateva m-am dezumflat repede dupa ce am vorbit cu propietarii( "Trage de rupe"./"Am facut tot ce se putea de 600"/"Sa ai banii la tine ca facem combinatia"). Adorm intr-un final la 2. Vineri la 07:30 desteptarea, la 9 maxim prezent la birou.

Vineri trezirea la program. Ajung mai repede la munca asa ca mai arunc un ochi pe 'ici pe 'colo. Cu jumatate de emisfera cerebrala in birou, cu jumatete in Buc./Tm/Ar/...Ora 11:45 dau de Ya.
Partea de cap care inca mai lucra imi da overclock si se sincronizeaza cu cealalta(sper ca team leaderul meu sa nu aiba cont pe aici). Curata si ingrijita asa cum imi doream,statea in magazin si parca ma astepta. Ignor anuntul si trec direct la numarul de telefon. Pana sa imi raspunda am aruncat si un ochi pe lista(2002, cateva modificari, consumabile ok, cauciucuri noi, garantie un an). Dupa cateva minute petrecute in telefon ii spun vanzatorului sa mearga sa imi scoata numere rosi si asigurare ca a doua zi sunt in Cluj. Numa' bine pe la 2 mi-a intrat si salariul, deci eram ok...relativ. Omul accepta desi nu i-am trimis avans...asta dupa ce i-am garantat ca o cumpar daca cele spuse de el sunt adevarate. Dupa doua ore am confirmarea ca totul este ok si ca a doua zi ma asteapta sa "o salt".
BUNNNNN! Rapid google maps:Timisoara-Cluj=>300+ km. Hmmm, cu ce o iau???? Dupa o indelungata analiza si calcule facute,cea mai buna varianta era sa vin pe ea. Experienta 'ioc, motocicleta cunoscuta 'neam, echipament...nevoie! Vanzatorul ma asigira ca imi da si o casca in pretul motorului dar ma asigur ca imi deconteaza contravaloarea ei si pot lua alta+ avans. Deci casca am rezolvat-o!

Pana acum avem:experienta 0, motor(..necunoscut), casca si 5 ore de somn trase de par. 
Ajung la facultate la 18:00 si la 20:00 termin. Intre timp imi fac tot felul de filme...daca fac pana, daca mi se duce ceva la motor, daca este legat cu sarma si dupa 50km crapa. Tot felul de scenarii de incepator panicat si fara experienta.
Revin in fata PC'ului si mai profit de 1h pana sa ma duc la munca sa fac rost de geaca. Dupa cateva telefoane gasesc si geaca cu ceva protectii soft perfecta ca marime. Multumesc Ursulica!!! Pana sa plec din camin, imi ajunge si geaca.

Recapitulare:experienta 0, motor(..necunoscut), casca si 5 ore de somn trase de par. +geaca.
Ghetele cumparate in septembrie anul trecut (multumesc @frigider) sunt acasa...Ahh. Seara a fost luuunga. Am termint programul in jur de 2. Ajung in pat la 3....05:50 aveam tren. Ceasul imi suna la 05:10 si desi trebuia sa dorm app 2 ore cred ca abia am atipit 30 min. Cum nu pot sa scot mai mult de 9k lei intr-o zi, imi bag o parte din bani la ciorap(la propriu), trag 2 perechi de pantaloni pe mine, ghetele de iarna in picioare, cateva bluze+geaca. "Nu imi iau rucsac ca ma poate dezechilibra, asa am citit eu" si fuga in taxi(nu pt ca voiam sa dau 15 lei(2l de benzina) degeaba ci pt ca imi era putin teama cu ceva banuti la mine). Ajung in gara si...poker face. O doamna plictisita de viata si probabil satula de jobul ei imi spun in scarba:
-Trenul acesta nu circula, daca vrei la 7 fara 10..
-Dar pe net.....
-Ce net?? N-azui ca nu circula? Vrei la urmatorul sau nu?
-...am de ales??
Bun inceput!! Ies din gara. Frig, foarte frig. Telefonul imi arata -1grad. Dau sa intru pt mai bine de o ora in sala de asteptare dar inca de la intrare ma izbeste un miros ingrozitor si o imagine deprimanta. Toate scaunele erau ocupate de oameni ai strazii, persone fara sperante, fara vise, oameni batrani si lipsiti de ajutor. Am iesit imediat si am intrat intr-un bar. Fum de tigara si miros de bautura ieftina. Am baut un ceai cald si asteptand ma simteam ca si Caragiale...  

Recapitulare:experienta 0, motor(..necunoscut), casca si 7 ore de somn trase de par(in ultimele 2 zile) +geaca.
Ajunge trenul,pleaca trenul...evident cu mine in el. Cred ca am fost primul. Pe tren nimic interesant, doar ganduri si filme care mai de care mai horror. Aaa, si zapada...
Ajung in Cluj la 12:45 si ii sun pe ai mei sa le zic ca plec prin TM sa vad cateva motoare.(Daca aflau ce urma sa fac nu era foarte ok...) Dupa o tura cu taxi (soferul=una dintre cele mai chill persoane pe care am intalnit-o) ajung la magazin si o vad. Majoritatea au o reactie adversa. La mine a fost invers. 'Ai de capul meu, arata mai bine decat in poze. 


Vanzatorul(patronul/importatorul/contabil) un om foarte de treaba imediat o porneste.Totul s-a blocat in mintea mea!! Nu mai stiam nimic. Totul era un vid in capul meu si analizand la rece apoi situatia chiar a fost vid. Am dat niste bani pe un motor care nici macar nu l-am calarit inainte. L-am auzit doar si l-am vazut pe vanzator cand s-a dus sa imi faca plinul. ATAT! Dau banii, semnez actele , dau mana, salut tipa de se ocupa de acte, mai schimb doua vorbe si...pleaca Stiuca.Nu pot sa descriu senzatia din momentul in care m-am urcat pe ea... Era ora 15:**+. Soare, destul de placut afara...asta daca stateai pe loc. 

Am plecat si dupa 5 km imi moare motorul si refuza sa mai porneasca. Sun si vine vanzatoru. Porneste imediat.(Stiam ca fiind 2002 este ultimul an in care s-a pus carburatie dar ceea ce nu stiam eu era ca trebuie si putin accelerata cand o pornesti). Au fost 15 minute de chin si freamat interior. 15 minute in care cred ca am imbatranit 5 ani crezand ca am luat teapa. Constat ca oricum ratasem iesirea cea mai ok asa ca ma intorc(dupa cateva cautari pe net si discutii cu vanzatorul decisesem sa o iau pe Oradea)
Ma pun din nou in miscare si intr-un final parasesc Clujul (dupa inca doua ratari) la ora 16:**+. Daca ma gandesc ca nu stiam la ce sa fiu atent mai intai, la motor, la trafic, la indicatoare cred ca am fost chiar norocos sa ies asa repede. Insa pana sa ies din oras am cunoscut si sentimentul de panica. Era sa fac 3 accidente. In toate cazurile s-au bagat de pe starzi laterale. In 2 din ele le-am evitat in siguranta si ok. Una s-a lasat cu blocarea rotii de spate(am realizat apoi ca o si deblocasem intre timp, destul de ciudat ca am mai reactionat) si oprirea la 3-4 m de masina.

Drumul a fost ok si placut(fata de ceea ce urma) pana aproape de Oradea. De la Cluj pana la Oradea am oprit o data. La Salonta opresc in OMV si beau un ceai si alimentez(nu stiam cat consuma si nu m-am riscat chiar daca vanzatorul mi-a zis sa mai bag in Arad). Tot aici mananc si ceva, prima chestie mancata pe ziua aia. Era mult peste 6. Vorbesc cu prietenii(trebuia sa ii sun la fiecare oprire, asa ne intelesesem) si cu tata. II spun unde sunt si ce am facut..."Ma asteptam!" Inchid nu inainte de a-mi spune sa il sun la fiecare opriere.
Plec si constat ca este frig, mult mai frig, prea frig. Pana la Arad am paralizat. Perechea de blugi de pe mine era "scorojita", manusile perforate si fara deget(din textil) primite "de pomana" de la vanzator nu ma mai ajutau. Ma ghemuiesc pe motor cat pot de mult. Mai aveam 30km pana la Arad si deja nu mai voiam. Placerea si euforia incepeau sa scada din cauza frigului, satisfactia ca motocicleta functiona ok(apoi am constatat ca nu doar mi se parea, ci chiar asa este, HA-HA) ma facea sa vibrez...in afara de frig. Ajung la intrare in Arad si ma opresc din nou in OMV. Alimentez..din nou si verific feisbucul. Pentru prima data in viata mea dadusem un "ce chin" in Salonta insotit de o poza. Dumnezeu exista!!! Un prieten din Arad vede poza si ma pune sa il sun cand ajung in Arad. Il sun si imi zice ca ajunge in 10 min in benzinari. ll rog si sa imi aduca ceva haine. Imi aduce mai multe chestii " sa am de unde alege".
-Le iau pe TOATE!!!!
Dupa ce mai aruncam doua vorbe, ma imbrac si constat ca abia ma puteam urca pe motor. De frig, de multe haine sau...obosit?! Se ofera sa ma scoata din Arad sa nu o iau pe centura. Il urmez docil si constat ca noul echipament este muuuult mai calduros. 


Drumul pana la TM mi s-a parut foarte usor chiar daca trecuse de ora 9 jumatate. 
Intrat in Timisoara observ si priemele priviri aruncate asupra mea la semafor.Este papusa mea.DA!! Eram atat de fericit incat din cand in cand tipam de nebun in casca. Este a MEA, in sfarsit!
La ora 22:45 am ajuns in camin....o parte din mine se bucura ca in sfarsit se incalzeste, o parte mai voia sa mearga. 

Recapitulare:Ya si muuuulta satisfactie, nebunie si adrenalina. Sunt irelevante si cele cateva ore de somn adunate de joi dimineata, sunt irelevante si momentele in care tremuram pe si impreuna cu EA. Eram fericit, multumit si in sfarsit satisafcut in totalitate.


P.S imi cer scuze pt eventualele greseli gramaticale!


Noapte buna si saptamana minunata sa aveti!


Un comentariu:

  1. salut! ai scris super fain reusind parca sa transmiti emotiile traite de tine catre cititor. felicitari atat pt scris cat si pt alegerea facuta!(YA) asfalt uscat!

    RăspundețiȘtergere