miercuri, 9 mai 2018

1 Mai lung putin...partea a IIa


Am plecat din Piatra Neamt pe la pranz iar prima oprire a fost la...Humulesti. Casa era inchisa publicului (ca in fiecare luni-probabil pentru mentenanta) dar era deschis "muzeul". Intrarea este 2 lei si merita aruncat un ochi...2 lei.



De aici au urmat manastirile cunoscute : Putna, Sucevita, Gura Humorului si Voronet. Arhitectural vorbind, acestea seamana foarte mult intre ele dupa cum era si de asteptat dar fiecare are particularitatile ei. Taxa de vizitare este 5 lei, bani folositi la intretinere...cica. Toate sunt foarte ingrijite si se vede de la o posta ca nu sunt administrare de stat.


      



Turnul este cu atat mai fain cu cat se poate vizita. Aceesul pana la ultimul nivel este foarte anevoios, dar merita. Iti sugerez ca daca ajungi, lasa geaca jos, mai ales daca nu vrei sa o freci de peretii scorojiti.
In Gura Humorului am dormi la Best Western Bucovina, un hotel ce se vrea a fi modern dar in care inca se mai simte aerul comunist. Hotelul este curat si decent, sa ne intelegem, dar are ceva aparte ce duce cu gandul la perioada dinainte de '89. 
Ziua de marti a inceput cu un cer putin intunecat si nici prognoza nu tinea cu noi. Nu stiam unde vrem sa ajungem, targetul era manastirea Voronet si Transrarau. 
Dupa ce am vizitat manstirea, am continuat spre Transrarau. Drumul a fost foarte bun cu exceptia catorva stropi.

      

Intre timp locomotiva a implinit 40 000km, dintre care 7000 impreuna.


Daca am ajuns pe Transrarau, ne-am oprit si la Pietrele Doamnei. Locul este spectaculos.
Traseul este relativ usor in schimb nu faceti ce am facut noi. Am plecat cu gandul sa urcam putin dar am sfarsit a face tot traseul cu gecile si castile dupa noi. Bad idea...




Am terminat traseul si a inceput ploaie si grindina...perfect ca si asa ni se facuse foame. Am mancat un bors de peste foarte gustos si intre timp si ploaia s-a oprit. S-a dovedit ca pentru putin timp asa ca restul drumului l-am facut pe ploaie si asa am hotarat sa "campam" in Vatra Dornei la pensiunea Ellemar, o locatie cocheta si moderna. Gazda extrem de primitoare voia sa bag motorul in zona de gratar fiindca garajul personal era plin. Forte faini oameni.
Statiunea in sine nu este cine stie ce, nu ai multe de vazut. Cel mai probabil am nimerit intr-o perioada slaba a anului si era cam pustiu. Cina am luat-o intr-un mediu perfect...


A doua zi Pasul Tihuta, Bistrita, Oradea si stop la Arad. Peisaj superb, drum perfect si liber. Unde mai pui ca era si foarte putin circulat. Perfect! 
Portinea Nusfalau-Alesd ( DN 1H ) este vis. Curbe stranse, asfalt ca in palma si cred ca am intalnit 20 de masini pe aceasta portiune. VIS
O plimbare scurta prin centrul orasului Oradea, un burger bun si pedala pana la Arad, unde am inoptat. Ziua urmatoare, finalul, Arad-Timisoara...neinteresant.

     
Asa arata cauciucul meu dupa Tihta si DN1H 

Joi am revenit in Timisoara dupa 7 zile si peste 1500km. Un traseu frumos, cu peisaje splendide si cu portiuni de drum virajat.

Cand o sa fie gata, o sa pun si un scurt filmulet. Drumuri bune!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu